Üdvözöllek a Korszerű Hozzátáplálás Akadémia oldalán!

Ezen az oldalon mindent megtalálsz, ami a hozzátáplálással és az egészséges táplálkozással kapcsolatos. Igényednek megfelelően válogathatsz a téged érintő témák és a bónuszok között.

Riczu Anikó vagyok, természetes gyógymód tanácsadó, a Babakonyha című könyv szerzője.

“Az elődeinken nem tudunk változtatni, az viszont rajtunk múlik, higy milyenek lesznek az utódaink.” Francois de La Rochefoucauld

A gyermeked 6 hónapos korához közeledve nagyon izgalmas és kihívásokkal teli időszak következik a hozzátáplálással kapcsolatosan. Számos kérdés kavarog a fejedben: mikor, hogyan, mit, meddig, milyet, mivel… és még sorolhatnám. Ne aggódj, segítek neked, hogy miképp tudod a babádat úgy táplálni, hogy az teljesen biztonságos, egyszerű, de mindezek mellett tápláló és egészséges legyen. 

A tananyagokban olvashatsz, illetve meghallgathatsz videokat arról, hogy hogyan kezdd el a hozzátáplálást, milyen lehetőségek vannak, mire kell figyelned, hogyan készítsd el a gyermeked ételeit, melyek lehetnek pürések vagy darabosak, megismerheted a BLW, illetve a BLISS módszert is. Kitérek arra is, hogy hogyan tudod elkészíteni  az ételeket úgy, hogy azt az egész család jóízűen fogyaszthassa.

Olvashatsz az alapanyagokról, tanácsokat adok ezek elkészítéséhez. Külön fejezetben foglalkozok az allergénekről, az ételkészítés alapjairól, hogyan kell tárolni az ételeket.

Mindenképp azt javaslom, hogy házi ételeket adj a babádnak, az üveges, illetve tasakos babaételek utazáshoz valók, nem a mindennapi étkezéshez. 

Nagyon fontos, hogy csecsemő, illetve kisgyermek korban kialakuljon egy egészséges viszonyulás az étkezéssel, az ételekkel kapcsolatban, ismerjen meg minél több alapanyagot, állagot, textúrát, illatot, ízt, hogy elkerüld a későbbi gondokat a táplálással a táplálkozással kapcsolatban.

A fenti menüsort követve egyértelműek lesznek számodra a lépések. Itt, a Kezdőlap résznél fogok neked üzenni, ha új tartalom került az oldalra.

Tovább görgetve, itt találod a hozzátáplálással és az egészséges táplálkozással kapcsolatos összes írást, előadás videót, amelyek segítenek eligazodni a táplálkozás és a hozzátáplálás útvesztőjében. Mindegyik tréning 1-1 előadásnak felel meg az adott témában, nem kell kimozdulnod, annyiszor hallgatod meg, ahányszor csak szeretnéd, és írásos anyagot is olvashatsz a témában. 

Ha rendelkezel a Babakonyha e-book kézikönyvvel, akkor azt is itt találod meg, a modulok végén. Ez csak azok számára érhető el, akik korábban rendelkeztek vele. Amennyiben te közéjük tartozol, akkor az természetes, hogy továbbra is lesz hozzáférésed az anyaghoz.

A Belső blogban olyan írásokat teszek ingyenesen elérhetővé, amelyek nagyon fontos kérdéseket járnak körül, mint pl. a nitrát, az arzén vagy éppen a szoptatás. Rendszeresen fognak új írások is felkerülni, akár TE is tehetsz javaslatot a következő blog témájára.

A Bónuszok menüpont alatt kedved szerint választhatsz a megvásárolt tananyaghoz ajándék leckéket, amelyek ugyanolyan értékesek, mint maguk a fő tananyagok.

Irány a gyakorlati pálya! Kezdd el még ma a modulok elsajátítását, és kerülj egyre közelebb a tudatos és egészséges (hozzá)tápláláshoz!

Riczu Anikó

a Babakonyhatudatosan.hu alapítója